Polévka z červené čočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 l vývar
petrželka
1 ks cibule
200 g červená čočka
podle potřeby
mléko
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si čočku propláchneme, cibulku a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme na kostičky, česnek prolisujeme.

  2. Na oleji osmahneme cibulku společně s česnekem, zalijeme vývarem (případně vodou s bujonem) a vaříme do té doby, než je čočku měkká. Asi 10 minut. Rychlou čočkovou polévku odstavíme, rozmixujeme a přidáme nasekanou petrželku. Pokud je polévka příliš hustá, zředíme ji mlékem.

  3. Rychlou čočkovou polévku podáváme s opečeným bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!