Taštičky Won ton recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 řapík celer
200 g mrkev
pepř
1 lžíce olivový olej
2 lžičky čerstvý zázvor
2 lžičky sójová omáčka
3 ks jarní cibulka
1 lžička sezamový olej
250 g čerstvé zelí
1 lžička kukuřičná škrobová moučka
20 plátků won ton těsto
pikantní dressing

Postup přípravy receptu

  1. K přípravě budeme potřebovat tradiční bambusový napařovák, který celý ponoříme do vody, kde jej necháme namočit

  2. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelí nakrájíme nebo nastrouháme na tenčí vlákna, česnek i jarní cibulku nasekáme nadrobno. Celerovou nať nakrájíme na tenká kolečka a zázvor nastrouháme

  3. Na troše oleje ve wok pánvi opečeme česnek s cibulkami a zázvorem, k této směsi přidáme i zbylou zeleninu (celer, zelí, mrkev) a vše ještě asi 3 minuty restujeme. V 10 dcl vody rozpustíme kukuřičný škrob, přidáme sezamový olej, sójovou omáčku, sůl a pepř a promícháme. Směs nalijeme na zeleninu a mícháme dokud směs nezhoustne. Hotou náplň do Won ton taštiček necháme úplně vychladnout

  4. Na každou placičku těsta won ton umístíme asi lžící náplně, okraje těsta potřeme vodou a sbalíme do tvarou měšce. Měšce pokládáme na bambusový napařovák vyložený pečícím papírem. Napařovák následně postavíme nad wok pánev nebo hrnec plný vařící vody a napařujeme asi 5 minut

  5. Hotové taštičky Won ton podáváme horké. Skvělou přílohou může být pikantní dressing s česnekem a papričkami

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!