Polévka z černého kořene s pošírovaným vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg máslo
1 lžíce ocet
2 dl smetana
0 kg mouka hladká
0 l zeleninový vývar
0 kg černý kořen
1 svazek boquet garni
4 ks vejce celá
podle chuti
sůl, pepř
muškátový květ
podle potřeby
bylinky čerstvé

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a zalijeme vývarem. Rozmícháme, přivedeme k varu a přidáme oloupaný černý kořen a boquet garni.

  2. Provaříme alespoň hodinu, dochutíme solí, pepřem a muškátem a přidáme smetanu.

  3. Z polévky vyjmeme boquet garni a přemixujeme s máslem.

  4. Nakonec v mírně osolené vodě s trochou octa připravíme pošírované vejce, které servírujeme v horké polévce z černého kořene.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!