Polévka z černého kořene s pošírovaným vejcem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 kg máslo 1 lžíce ocet 2 dl smetana 0 kg mouka hladká 0 l zeleninový vývar 0 kg černý kořen 1 svazek boquet garni 4 ks vejce celá podle chuti sůl, pepř muškátový květ podle potřeby bylinky čerstvé
Postup Polévka z černého kořene s pošírovaným vejcem recept
Postup přípravy receptu
-
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a zalijeme vývarem. Rozmícháme, přivedeme k varu a přidáme oloupaný černý kořen a boquet garni.
Provaříme alespoň hodinu, dochutíme solí, pepřem a muškátem a přidáme smetanu.
Z polévky vyjmeme boquet garni a přemixujeme s máslem.
Nakonec v mírně osolené vodě s trochou octa připravíme pošírované vejce, které servírujeme v horké polévce z černého kořene.