Hermelín v bramborovém těstíčku recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
2 ks brambory
1 ks hermelín
sekaná petrželka
2 lžíce hladká mouka
olej na smažení
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem

  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle

  3. Přebytečný vylouhovaný škrob slijeme

  4. Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko promícháme

  5. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem

  6. Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme

  7. Hermelím v bramborovém těstíčku zdobíme usekanou petrželkou a podáváme třeba s ostrým kečupem. Dobře chutná i s česnekovými dipy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!