Hermelín v bramborovém těstíčku recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 2 ks brambory 1 ks hermelín sekaná petrželka 2 lžíce hladká mouka olej na smažení mletý černý pepř
Postup Hermelín v bramborovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle
Přebytečný vylouhovaný škrob slijeme
Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko promícháme
Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem
Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme
Hermelím v bramborovém těstíčku zdobíme usekanou petrželkou a podáváme třeba s ostrým kečupem. Dobře chutná i s česnekovými dipy.