Hermelín se zeleninovou náplní recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks česnek
1 špetka sůl
3 ks vejce
1 miska strouhanka
1 svazeček petrželka
1 ks cibule
100 ml smetana
1 svazeček bazalka
1 svazeček bazalka
4 ks hermelín
1 lžička chilli
1 miska hladká mouka
olej na smažení
1 špetka mletý černý pepř
1 ks sterilovaná kapie
1 kelímek bilý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny vyndáme těsně před jejich přípravou z lednice. Rozkrojíme je, vložíme mezi ně nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, bazalku a kousky kapie. Hodně zmáčkneme a každý hermelín obalíme v mouce, vajíčku a strouhance

  2. Omáčku připravíme z bílého jogurtu, smetany, bazalky, česneku, chilli, soli, pepře a petrželky. Ingredience spolu dobře promícháme

  3. Hermelín se zeleninovou náplní usmažíme zprudka na rozehřátém oleji - po obou stranách dozlatova

  4. Jako přílohu volíme různě upravené brambory a omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!