Polévka vichyssoise recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
2 ks brambory
1 ks cibule
4 ks pórek
2 kostky kuřecí vývar
1 l vroucí voda
podle chuti
5 lžic smetana
bílý pepř
na ozdobu
1 lžička pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme pouze bílou část pórku a nakrájíme ji na 1 cm velké kousky. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme je na drobné kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme na jemno.

  2. Máslo dáme rozpustit v hluboké pánvi, přidáme cibuli a pórek a smažíme na mírném ohni, dokud se cibule s pórkem nestanou průsvitnými. V hrnci s vroucí vodou rozpustíme masové kuřecí kostky, přidáme bílý pepř a brambory. Opatrně přidáme obsah pánve a dobře promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme asi 40 minut.

  3. Polévku potom rozmixujeme v elektrickém mixéru, pro příznivce tradičních metod procedíme polévku vichyssoise přes síto. Nakonec jemně vmícháme smetanu.

  4. Polévku vichyssoise podáváme ozdobenou pažitkou. Tato polévka je výborná i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!