Polévka řepačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks brambory 1 ks cibule 1 l voda 1 ks mrkev 1 balení rajský protlak 500 g červená řepa podle chuti sůl ocet mletý černý pepř podle potřeby slunečnicový olej
Postup Polévka řepačka recept
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé tenké plátky. Stejně tak nakrájíme mrkev. Cibuli nakrájíme na tenké klínky a oloupané brambory na kostičky.
Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme nakrájenou řepu a znovu orestujeme. Přimícháme rajský protlak, zalijeme vodou, nebo vývarem a vaříme, dokud není řepa poloměkká. Potom přidáme nakrájenou mrkev a brambory, dovaříme doměkka. Nakonec polévku řepačku dochutíme octem, mletým pepřem a solí.
Polévku řepačku ihned podáváme na stůl k jídlu.