Polévka řepačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks brambory
1 ks cibule
1 l voda
1 ks mrkev
1 balení rajský protlak
500 g červená řepa
podle chuti
sůl
ocet
mletý černý pepř
podle potřeby
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé tenké plátky. Stejně tak nakrájíme mrkev. Cibuli nakrájíme na tenké klínky a oloupané brambory na kostičky.

  2. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme nakrájenou řepu a znovu orestujeme. Přimícháme rajský protlak, zalijeme vodou, nebo vývarem a vaříme, dokud není řepa poloměkká. Potom přidáme nakrájenou mrkev a brambory, dovaříme doměkka. Nakonec polévku řepačku dochutíme octem, mletým pepřem a solí.

  3. Polévku řepačku ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!