Pečená rajčatová omáčka se zázvorem recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
majoránka
1 kg rajče
1 lžíce čerstvý zázvor
2 lžíce červený vinný ocet
3 - 4 lžíce hnědý cukr
mletý černý pepř
1,5 lžička chilli vločky

Postup přípravy receptu

  1. Celá rajčata omyjeme, rozložíme v jedné vrstvě do pekáče a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme přibližně 1 hodinu doměkka

  2. Upečená rajčata zbavíme slupky a v hrnci ponorným mixerem rozmělníme dohladka. Přidáme strouhaný zázvor, sůl, cukr, majoránku, chilli a ocet, vše zakryjeme a na mírném ohni necháme probublávat asi 1 hodinu, dokud nebude omáčka hustá. Hotovou omáčku nalijeme do sterilovaných sklenic a vychladlé uchováme v lednici

  3. Pečenou pikantní rajčatovou omáčku podáváme za studena jako přílohu, případně ji použijeme jako základ pro přípravu dalších pokrmů jako je například recept Kuřecí s rajčatovou omáčkou a olivami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!