Pečená roštěná v bramborách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 - 70 g slanina
olej
sůl
50 ml vývar
1 kg brambory
4 ks cibule
100 g žampiony
150 ml červené víno
mletý černý pepř
4 plátky hovězí roštěná
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Plátky roštěné očistíme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a rozklepeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Oloupanou cibuli nakrájíme na stejně silná kolečka jako brambory. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu necháme v mrazáku ztuhnout a potom ji nastrouháme nahrubo

  2. Maso zprudka opečeme z obou stran na oleji a odložíme stranou. Zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme jednou vrstvou brambor, na které poklademe opečené maso. Roštěnky poklademe částí nastrouhaného špeku, žampiony a cibulí. Vrstvy zopakujeme tak, že poslední vrstvu tvoří plátky brambor. Vše přelijeme výpekem z masa promíchaným s vínem a vývarem

  3. Roštěnou v bramborách pečeme při 200 °C minimálně 1 hodinu, dokud maso nebude zcela měkké a veškerá tekutina se neodpaří

  4. Pečenou roštěnou v bramborách podáváme ozdobenou jarní cibulkou. Vhodnou přílohou je čerstvá nebo sterilovaná zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!