Polévka pana hostinského recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl petrželka 200 g cibule 1 lžička tymián 200 g mrkev 1 ks bobkový list 250 ml červené víno 700 ml masový vývar 2 ks paprika (červená) 500 g hovězí péro
Postup Polévka pana hostinského recept
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3 cm kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej. Přidáme slaninu a necháme ji trochu zasmažit, aby pustila tuk. Pak přidáme maso a za častého míchání ho zprudka restujeme. Přidáme cubuli a vše smažíme, dokud cibule nezačne zlátnout. Do základu vlijeme víno a vývar a necháme vše vařit.
Česnek oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s bobkovým listem a tymiánem jej přidáme do polévky. Mírně ji osolíme, přikryjeme poklicí a necháme vařit.
Mrkve očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Papriky očistíme a nakrájíme a na nudličky. Zhruba 30 minut před dovařením do polévky přidáme mrkve a asi 10 minut před dovařením do polévky přidáme papriky.
Hotovou polévku ochutíme a podáváme ozdobenou petrželkou.