Polévka pana hostinského recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
petrželka
200 g cibule
1 lžička tymián
200 g mrkev
1 ks bobkový list
250 ml červené víno
700 ml masový vývar
2 ks paprika (červená)
500 g hovězí péro

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3 cm kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme olej. Přidáme slaninu a necháme ji trochu zasmažit, aby pustila tuk. Pak přidáme maso a za častého míchání ho zprudka restujeme. Přidáme cubuli a vše smažíme, dokud cibule nezačne zlátnout. Do základu vlijeme víno a vývar a necháme vše vařit.

  3. Česnek oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s bobkovým listem a tymiánem jej přidáme do polévky. Mírně ji osolíme, přikryjeme poklicí a necháme vařit.

  4. Mrkve očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Papriky očistíme a nakrájíme a na nudličky. Zhruba 30 minut před dovařením do polévky přidáme mrkve a asi 10 minut před dovařením do polévky přidáme papriky.

  5. Hotovou polévku ochutíme a podáváme ozdobenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!