Polévka kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
0.8 l voda
40 g hladká mouka
1 lžička kari koření
200 g telecí játra
1 kostka zeleninový bujón
0.5 l smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvá pažitka
podle potřeby
olej na opečení
2 ks včerejší houska

Postup přípravy receptu

  1. Jemně pokrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme kari koření

  2. trochu cukru, mouku a krátce osmahneme. K základu přimícháme smetanu, vodu, kostku zeleninového masoxu a povaříme.

  3. Játra nakrájíme na nudličky, prudce na pánvi na oleji opečeme, opepříme a vložíme do polévky. Podle chuti kari polévku s játry dosolíme. Na závěr přidáme pokrájenou pažitku.

  4. Polévku kari podáváme s pokrájenou osmaženou houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!