Polévka hokaido s kořenovou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 plátek máslo
1 ks cibule
250 ml smetana
300 g kořenová zelenina
1 ks zeleninový bujon
400 g dýně hokaido
podle chuti
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Dýni hokaido omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na másle osmažíme cibulku, přidáme mrkev, celer a petržel. Vše orestujeme, poté přidáme dýni a zalijeme vývarem. Já používám zeleninový bujon. Polévku hokaido vaříme doměkka.

  3. Polévku hokaido s kořenovou zeleninou rozmixujeme dohladka, můžeme přidat stroužek česneku, zjemníme smetanou a okořeníme muškátovým oříškem.

  4. Polévku hokaido s kořenovou zeleninou zdobíme před podáváním opraženou houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!