Polévka Harira recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks rajčata 1 ks citron 2 ks mrkev 2 l hovězí vývar 2 řapíky řapíkatý celer 400 g jehněčí maso 200 g vařená čočka 1 hrst malá cibulka 1 plechovka drcená rajčata 200 g vařená cizrna podle chuti cukr sůl bobkový list mletá skořice mletý pepř římský kmín čerstvý koriandr čerstvá petrželka mletá sladká paprika podle potřeby olivový olej
Postup Polévka Harira recept
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Veškerou zeleninu očistíme (mrkev, řapíkatý celer a malé cibulky). Čočku a cizrnu předem uvaříme doměkka, budeme potřebovat 200 g uvařené čočky a stejnou gramáž cizrny. Čerstvá rajčata spaříme ve vroucí vody a oloupeme, poté je nakrájíme na kousky.
Ve velkém hrnci na rozehřátém oleji krátce osmahneme malé kousky masa, pak přidáme pokrájenou čerstvou zeleninu a konzervu drcených rajčat. Obsah v hrnci zalijeme hovězím vývarem, přidáme veškeré koření a sůl a vaříme na mírném ohni zhruba 60 minut, až maso změkne, podle potřeby doléváme vývar.
Do základu polévky přidáme cizrnu s čočkou, podle chuti ještě osolíme, okořeníme, okyselíme citronem a krátce povaříme.
Hotovou polévku Harira dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem a petrželkou.
Polévka Harira nejlépe chutná s arabským chlebem.