Polévka Harira recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks rajčata
1 ks citron
2 ks mrkev
2 l hovězí vývar
2 řapíky řapíkatý celer
400 g jehněčí maso
200 g vařená čočka
1 hrst malá cibulka
1 plechovka drcená rajčata
200 g vařená cizrna
podle chuti
cukr
sůl
bobkový list
mletá skořice
mletý pepř
římský kmín
čerstvý koriandr
čerstvá petrželka
mletá sladká paprika
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Veškerou zeleninu očistíme (mrkev, řapíkatý celer a malé cibulky). Čočku a cizrnu předem uvaříme doměkka, budeme potřebovat 200 g uvařené čočky a stejnou gramáž cizrny. Čerstvá rajčata spaříme ve vroucí vody a oloupeme, poté je nakrájíme na kousky.

  2. Ve velkém hrnci na rozehřátém oleji krátce osmahneme malé kousky masa, pak přidáme pokrájenou čerstvou zeleninu a konzervu drcených rajčat. Obsah v hrnci zalijeme hovězím vývarem, přidáme veškeré koření a sůl a vaříme na mírném ohni zhruba 60 minut, až maso změkne, podle potřeby doléváme vývar.

  3. Do základu polévky přidáme cizrnu s čočkou, podle chuti ještě osolíme, okořeníme, okyselíme citronem a krátce povaříme.

  4. Hotovou polévku Harira dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem a petrželkou.

  5. Polévka Harira nejlépe chutná s arabským chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!