Podzimní salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička hořčice
4 ks rajče
100 g eidam
1 lžička med
5 lžic olivový olej
200 g hlávkový salát
2 lžíce vinný ocet
1 ks červená cibule
1 sklenice sterilovaná zelenina
podle chuti
sůl
petrželka
oregano
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakládanou míchanou zeleninu slijeme a necháme v sítku okapat. Rajčata omyjeme a nakrájíme. Salát očistíme a propereme, natrháme na kousky. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Dresink připravíme z vinného octa, olivového oleje, hořčice, medu, soli, pepře a oregana. Všechny tyto ingredience ve šlehači šleháme, dokud není dresink jemný.

  3. Veškerou zeleninu smícháme a polijeme připraveným dresinkem. Sýr nakrájíme na kousíčky nebo ho můžeme nastrouhat. Nakonec nadrobno nasekáme čerstvé bylinky a přidáme je do salátu.

  4. Podzimní salát posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!