Podzimní dýňová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks mrkev 1 ks malá cibule 1 ks malé rajče 1 ks malá dýně hokajidó podle potřeby celer pórek petržel olivový olej podle chuti dýňová semínka kysaná smetana sladká smetana mletý zázvor mletá sladká paprika mořská sůl slunečnicová semínka bylinky (pažitka, petržel, kerblík)
Postup Podzimní dýňová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Veškerou očištěnou zeleninu pokrájenou nahrubo orestujeme na olivovém oleji. Musíme počkat, až kořenová zelenina zavoní. Přidáme trochu mořské soli, mletou papriku, lze i špetku pálivé či špetku mletého zázvoru. Zalijeme horkým vývarem (kuřecí, zeleninový, popřípadě z kostky).
Dýňovou polévku povaříme asi 15 - 20 minut, pak rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme. Smetanou (podle chuti sladkou či zakysanou) a samozřejmě zelenými bylinkami.
Podzimní dýňovou polévku podáváme s opraženými krutony či slunečnicovými, popřípadě dýňovými semínky.