Podzimní dýňová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks mrkev
1 ks malá cibule
1 ks malé rajče
1 ks malá dýně hokajidó
podle potřeby
celer
pórek
petržel
olivový olej
podle chuti
dýňová semínka
kysaná smetana
sladká smetana
mletý zázvor
mletá sladká paprika
mořská sůl
slunečnicová semínka
bylinky (pažitka, petržel, kerblík)

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou očištěnou zeleninu pokrájenou nahrubo orestujeme na olivovém oleji. Musíme počkat, až kořenová zelenina zavoní. Přidáme trochu mořské soli, mletou papriku, lze i špetku pálivé či špetku mletého zázvoru. Zalijeme horkým vývarem (kuřecí, zeleninový, popřípadě z kostky).

  2. Dýňovou polévku povaříme asi 15 - 20 minut, pak rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme. Smetanou (podle chuti sladkou či zakysanou) a samozřejmě zelenými bylinkami.

  3. Podzimní dýňovou polévku podáváme s opraženými krutony či slunečnicovými, popřípadě dýňovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!