Podzimní bublanina ala dej si bacha recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
130 ml olej
4 ks vejce
130 ml mléko
300 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
400 g polohrubá mouka
0 ks kypřící prášek
200 g mandarinky v nálevu
poleva
500 ml mléko
3 lžíce moučkový cukr
1 lžička potravinářské barvivo
100 ml štáva z nálevu mandarinek

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si větší mísu a nejprve do ní vsypeme polohrubou mouku, přisypeme kypřící prášek a dobře ho s moukou promícháme.

  2. Do další mísy rozklepneme vaječné žloutky (bílky si necháme zatím stranou), přisypeme cukr - postupně - a vanilkový cukr, přilijeme olej a vařečkou vše dobře utřeme dohladka.

  3. Do žloutkové hmoty po částech vmícháme mouku s práškem do pečiva, přilijeme mléko a promícháme dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do hmoty.

  4. Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou (nebo ho vyložíme archem papíru na pečení) a nalijeme na něj připravené těsto. Rovnoměrně je rozetřeme, aby na plechu vytvořilo stejně silnou vrstvu.

  5. Těsto na plechu rovnoměrně poklademe odkapanými mandarinkami, bublaninu vložíme do trouby vyhřáté na 180C nebo podle praxe s vlastní troubou a pečeme asi 25 - 35 min. Hotovou bublaninu necháme vychladnout.

  6. Z 1/2 l mléka oddělíme asi 1/3 ve které rozmícháme obsah sáčku + lžičku potravinářského červeného barviva a 3 lžíce moučkového cukru. Vše zahřejeme a za stálého míchání uvedeme k varu, opatrně abychom puding nespálíme.

  7. Puding nalijeme na vychladlou bublaninu a vyrovnáme do rovna. Počkáme až puding vychladne a bublaninu nakrájíme a podáváme.

  8. Pár rad

  9. - Ovoce můžete nahradit jakýmkoli, třeba rybíz, višně, hrušky.

  10. - Pokud budete péct bublaninu ve vyšší formě, nalijte do ní nejprve polovinu těsta, pokryjte je částí ovoce, zalijte zbylým těstem a na povrch rozdělte zbylé ovoce.

  11. - Máte-li velké a šťavnaté třešně, zkuste je po omytí a oschnutí obalit v polohrubé mouce. Neklesnou v těstu až na dno, ale zůstanou hezky uvnitř a bublanina nebude zespoda promáčená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!