Plzeňské kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
vývar
80 g máslo
100 g cibule
30 g rozinky
1 kuře
2 dl pivo
pepř
400 g žemlovky

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Cibulku očistíme a nasekáme.

  2. Cibuli podusíme na másle, přidáme kuře a opečeme. Kuře podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Když je kuře měkké, vyjmeme ho. Šťávu zahustíme žemlovkou namočenou v pivě, povaříme a procedíme na kuřecí maso. Přidáme namočené rozinky a plzeňské kuře znovu krátce podusíme.

  3. Plzeňské kuře podáváme se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!