Plněný vepřový řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
4 ks vepřový řízek
náplň
1 stroužek česnek
3 ks vejce
150 g šunka
2 lžíce olivový olej
trojobal
1-2 ks vejce
strouhanka
hrubá mouka
podle chuti
vegeta
grilovací koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šunku nakrájíme na kostičky a osmahneme v pánvi na troše oleje. Vmícháme vejce, okořeníme vegetou, pepřem a za stálého míchání necháme vejce srazit. Směs odstavíme, vmícháme do ní česnek a necháme vychladnout.

  2. Vepřové plátky očistíme, omyjeme a osušíme. Naklepeme je, okořeníme vegetou, opepříme a na každý dáme doprostřed trochu vaječné směsi. Zahneme okraje, řízek stočíme z delší strany do závitku, spíchneme párátkem a okořeníme.

  3. Připravíme se trojobal a řízky postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Hotové řízky smažíme nebo fritujeme ze všech stran dozlatova. Odkládáme je na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.

  4. Řízky podáváme s kaší nebo šťouchanými brambory


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!