Plnění utopenci recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

100 g cukr
3 lžíce olej
1 špetka sůl
0,6 l ocet
3 ks cibule
1 l voda
2 - 3 ks feferonka
2 kg špekáček
5 lístků bobkový list
10 kuliček nové koření
20 kuliček celý pepř
5 ks sterilované okurky
1 sklenice sterilovaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve je nutné najít opravdu chuťově dobré špekáčky. To v dnešní době není jednoduchý úkol

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Smícháme se sterilovanou kapií a jemně nasekanými feferonkami. Mírně osolíme, přidáme olej a dobře promícháme

  3. Špekáčky oloupeme, podélně nařízneme a naplníme připravenou směsí zeleniny. Do každého špekáčku ještě vložíme řez kyselé okurky a naskládáme do vhodné nádoby

  4. Ocet, cukr, koření a vodu svaříme, podle potřeby osolíme. Pokud máme, můžeme použít i zbývající nálev z okurek. Převaříme přibližně 1 minutu. Necháme chvilku zchladnout a ještě teplým nálevem zaléváme připravené utopence

  5. Tradiční plněné utopence necháme vychladnout a uložíme do lednice. Necháme minimálně týden uležet a pak podáváme jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!