Plnění utopenci recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 100 g cukr 3 lžíce olej 1 špetka sůl 0,6 l ocet 3 ks cibule 1 l voda 2 - 3 ks feferonka 2 kg špekáček 5 lístků bobkový list 10 kuliček nové koření 20 kuliček celý pepř 5 ks sterilované okurky 1 sklenice sterilovaná kapie
Postup Plnění utopenci
Postup přípravy receptu
-
Nejprve je nutné najít opravdu chuťově dobré špekáčky. To v dnešní době není jednoduchý úkol
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Smícháme se sterilovanou kapií a jemně nasekanými feferonkami. Mírně osolíme, přidáme olej a dobře promícháme
Špekáčky oloupeme, podélně nařízneme a naplníme připravenou směsí zeleniny. Do každého špekáčku ještě vložíme řez kyselé okurky a naskládáme do vhodné nádoby
Ocet, cukr, koření a vodu svaříme, podle potřeby osolíme. Pokud máme, můžeme použít i zbývající nálev z okurek. Převaříme přibližně 1 minutu. Necháme chvilku zchladnout a ještě teplým nálevem zaléváme připravené utopence
Tradiční plněné utopence necháme vychladnout a uložíme do lednice. Necháme minimálně týden uležet a pak podáváme jako chuťovku.