Plněné zelené papriky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 porce brambory
1 ks cibule
80 g niva
6-8 ks žampiony
2 ks zelená paprika
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Papriku rozkrojíme napůl, očistíme od semínek a vláken. Brambory, cibuli, česnek a žampiony také očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, žampiony na plátky. Brambory neloupeme, jen je nakrájíme na hranolky, kolečka nebo měsíčky, posolíme, okořeníme.

  2. Na pánvi zpěníme cibuli na oleji, přidáme česnek, žampiony, osmahneme, pak přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Odstavíme z ohně, přidáme nivu a promícháme.

  3. Půlky paprik zevnitř osolíme a okořeníme podle chuti. Naplníme je směsí z pánve a i s brambory dáme do remosky či trouby na 180 °C. Vyndáme, až jsou brambory hotové a paprika ztmavne a změkne. Pak je posypeme strouhaným sýrem či opět nivou a ještě krátce zapečeme.

  4. Plněné zelené papriky podáváme s bramborem či zeleninovým salátem s jogurtovou zálivkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!