Plněné zapečené žampióny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 200 g mleté maso 250 g čerstvé žampióny podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř chilli omáčka tandoori masala na obalení 100 g tvrdý sýr
Postup Plněné zapečené žampióny recept
Postup přípravy receptu
-
Žampióny očistíme, zbavíme noh a mírně vyřízneme vnitřek. Nesolíme.
Příprava směsi: Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, vajíčkem, půlkou lžičky sladké papriky, špetkou pepře a soli. Podle chuti přidáme chilli omáčku (mě se osvědčila chilli omáčka, kterou prodávají Vietnamci) a 1 lžičku koření tandoori masala. Dá se koupit na trzích nebo ve specializovaných prodejnách - vřele doporučuji. Koření výrazně aromatické, perfektně ochutí jakékoli maso.
Žampióny naplníme tak, že směs přesahuje okraj žampiónu asi o 0,5 cm, do středu této směsi vtlačíme nastrouhaný sýr (množství jako když nabíráme špetku), sýr v prstech stlačíme, aby se ho tam vešlo co nejvíc a opatrně vtlačíme do směsi - takže masová směs pak jakoby přetéká přes okraj žampiónu.
Plněné žampióny vyskládáme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut na 200 °C.
Jako přílohu lze podávat vařené maštěné brambory, dobře chutnají i hranolky.
Popis možná vypadá složitěji, ale je to jednoduché, navíc mleté maso dobře drží pohromadě, takže není třeba se bát, že by vám ze žampiónů vypadlo.