Plněné zapečené žampióny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
200 g mleté maso
250 g čerstvé žampióny
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
chilli omáčka
tandoori masala
na obalení
100 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Žampióny očistíme, zbavíme noh a mírně vyřízneme vnitřek. Nesolíme.

  2. Příprava směsi: Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, vajíčkem, půlkou lžičky sladké papriky, špetkou pepře a soli. Podle chuti přidáme chilli omáčku (mě se osvědčila chilli omáčka, kterou prodávají Vietnamci) a 1 lžičku koření tandoori masala. Dá se koupit na trzích nebo ve specializovaných prodejnách - vřele doporučuji. Koření výrazně aromatické, perfektně ochutí jakékoli maso.

  3. Žampióny naplníme tak, že směs přesahuje okraj žampiónu asi o 0,5 cm, do středu této směsi vtlačíme nastrouhaný sýr (množství jako když nabíráme špetku), sýr v prstech stlačíme, aby se ho tam vešlo co nejvíc a opatrně vtlačíme do směsi - takže masová směs pak jakoby přetéká přes okraj žampiónu.

  4. Plněné žampióny vyskládáme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut na 200 °C.

  5. Jako přílohu lze podávat vařené maštěné brambory, dobře chutnají i hranolky.

  6. Popis možná vypadá složitěji, ale je to jednoduché, navíc mleté maso dobře drží pohromadě, takže není třeba se bát, že by vám ze žampiónů vypadlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!