Plněné vepřové závitky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
1 lžička máslo
1 ks cibule
1 lžíce kečup
80 g špek
hladká mouka
masový vývar
naťová cibulka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
4 ks malá kyselá okurka
100 g bavorská sekaná
4 ks velký vepřový řízek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Sekanou a špek nakrájíme na stejné 4 dílky. Nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka

  2. Plátky masa potřeme kečupem a česnekem, poklademe okurkou, špekem a sekanou. Maso spojíme jehlami nebo párátky do závitku

  3. Na oleji necháme zpěnit cibuli, vložíme závitky, které ze všech stran opečeme. Ochutíme mletou paprikou a pepřem, podlijeme vývarem a zakryté dusíme doměkka. Potom závitky vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, přidáme lžičku másla, orestujeme, podlijeme vývarem a krátce povaříme

  4. Plněné vepřové závitky zdobíme cibulovou natí a podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!