Plněné omelety zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej na smažení
těstíčko
sůl
2 ks vejce
125 ml mléko
200 g hladká mouka
mletý černý pepř
náplň
1 lžíce máslo
1 ks cibule
100 g sterilované žampiony
50 g dušená šunka
1 ks paprika (červená)
150 g fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Do trochy mléka rozklepneme vejce a vymícháme do nich všechnu mouku. Důkladně promícháme a postupně přidáváme zbylé mléko. Tak se v těstíčku nevytvoří hrudky. Těstíčko osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  2. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Fazolky očistíme a nakrájíme nebo nalámeme na menší kousky. Žampiony scedíme a necháme okapat. Šunku nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  3. V kastrole rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Vložíme fazolky, vlijeme vývar z hub a vše asi 10 minut dusíme. Přidáme papriky a dusíme dalších 5 minut. Nakonec přidáme na posledních 5 minut houby a šunku. Zeleninovou směs podle chuti okořeníme.

  4. Během dušení zeleniny můžeme z těstíčka začít smažit tenké omelety. Smažíme je na oleji.

  5. Na talíři naplníme omelety zeleninou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!