Plněné okurky k čaji recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 šálky vývar
1 ks vejce
1 lžíce sojová omáčka
1 lžíce suché bílé víno
pepř a sůl
1 lžička zelený čaj
500 g mladé salátové okurky
250 g vepřové maso
2 lžíce bramborový škrob

Postup přípravy receptu

  1. Okurky podélně rozřízneme a vydlabeme. Maso, které jsme jemně umleli, smícháme s vejcem, vínem, špetkou mletého pepře, rozemnutými lístky čaje, bramborovým škrobem a solí. Vzniklou směs pečeme za stálého míchání v horkém oleji až dozlatova.

  2. Směs necháme vychladnout. Vydlabané okurky směsí naplníme, vložíme do horkého oleje a opečeme. Nakonec je naskládáme do pekáče, zalijeme vývarem se sójovou omáčkou a vaříme doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!