Plněné maďarské langoše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
1 lžička sůl
1 ks vejce
4 dl mléko
0.5 balíčku kvasnice
0.5 kg hladká mouka
2 ks vařený brambor
náplň 1
10 dkg šunka
10 dkg eidam
1 ks menší cibule
náplň 2
10 dkg šunka
pórek
1 hermelín nebo niva
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a sůl a 2 dl vlažného mléka. Rozmícháme a necháme asi 10 - 15 minut odležet. Poté přidáme vejce, nastrouhané uvařené brambory, zbytek mléka, zaděláme těsto a necháme vykynout.

  2. Po vykynutí uděláme malé bochánky, ze kterých vytvarujeme placky. Lze tyto placky nechat trochu nakynout a osmažit samotné.

  3. Suroviny na náplň - sýry, šunku, pórek, cibuli - nakrájíme a plníme jí placky. Poté placku přeložíme napolovic a spojíme okraje, aby vnitřek nevytekl. Necháme chvíli odpočinout a pozvolna smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.

  4. Kdo má rád zeleninu, může si náplň vylepšit o zeleninu a vynechat šunku, lze i různě kombinovat pouze sýry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!