Plněné kapsy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka sůl
1 ks vejce
80 g krupice
150 g hrubá mouka
800 g vařené brambory
náplň
3-4 stroužky česnek
sůl
pepř
100 g anglická slanina
drcený kmín
2 ks červená cibule
1 ks vejce (L)
800 g čerstvé houby (žampiony)
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a spolu s anglickou nakrájíme na kostičky a orestujeme. Přisypeme očištěné, nadrobno nakrájené houby a podusíme je. Směs ochutíme solí, pepřem i kmínem, přimícháme vejce a necháme vychladnout.

  2. Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s moukou, krupicí, vajíčkem a špetkou soli. Vypracujeme těsto, které rozválíme na plát asi 2 cm silný a menším hrnečkem o průměru asi 18 cm vypichujeme kolečka.

  3. Do středu rozdělíme náplň a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Polovinu kolečka přehneme a okraje dobře přimáčkneme, případně ozdobně přitlačíme vidličkou.

  4. Plněné kapsy vložíme do vymazaného pekáče a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 25 minut na 170 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!