Plněné hrušky s gorgonzolou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
100 g gorgonzola
2 lžičky olivový olej
2 ks velká hruška (středně vyzrálá)
na ozdobu
2 lžíce sekaná petrželka
římský salát

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky rozpůlíme a vydlabeme jádřince, tak aby ve středu vznikla prohlubeň. Vydlabané hrušky potřeme polovinou šťávy z jednoho citronu.

  2. Gorgonzolu rozdrobíme na malé kousky a promícháme s olivovým olejem a zbylou citronovou šťávou. Vmícháme nasekanou petržel. Získanou směs vtlačíme vidličkou do hrušek.

  3. Plněné hrušky gorgonzolou servírujeme ihned na listech zeleného salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!