Plněné hovězí závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce olej
400 ml voda
2 lístky bobkový list
mletý pepř
8 plátků anglická slanina
4 lžíce kremžská hořčice
8 ks nakládané klásky kukuřice
4 plátky hovězí maso (150 g)
omáčka
sůl
mletý bílý pepř
1-2 lžíce polohrubá mouka
100 g kyselá smetana
příloha
sůl
3 lžíce máslo
700 g mrkev
mletý bílý pepř
1 konzerva sladká kukuřice
300 g mrazené fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa mírně naklepeme, posypeme pepřem, potřeme hořčicí a obložíme 2 plátky slaniny. Na okraj položíme 2 klásky kukuřice, plátek svineme a svážeme nebo spíchneme párátky.

  2. Závitky ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji, přidáme bobkový list, zalijeme vodou a dusíme asi 45 minut na středním plameni.

  3. Kukuřici propláchneme a necháme dobře okapat. Fazolové lusky necháme rozmrazit, podle potřeby je přepůlíme a 15 minut vaříme v mírně osolené vodě. Mrkev oškrábeme, opláchneme, nakrájíme na kolečka a podusíme 5 minut na rozehřátém másle, pak ještě na 3 minuty přidáme okapané fazolové lusky. Zeleninu osolíme a opepříme.

  4. Měkké závitky vyndáme a udržujem teplé. Výpek přecedíme, uvedeme do varu a přimícháme ve smetaně rozkvedlanou mouku. Krátce provaříme a ochutíme solí a pepřem.

  5. Plněné hovězí závitky podáme obložené zeleninou a přelité smetanovou šťávou. Jako přílohu zvolíme třeba těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!