Plněné hovězí válečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks šalotka
750 g mleté hovězí maso
1 sklenka suché červené víno
1 lžička sušený tymián
1 lžička maisena
2 lžíce rajčatový protak
podle chuti
sůl
chilli paprička
mletý pepř
těsto
2 špetky sůl
2 lžíce olivový olej
220 g hladká mouka
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na čistý kuchyňský vál prosejeme mouku se solí a do středu mouky přidáme olivový olej. Vidličkou pomalu zpracujeme olej a pomalu přimícháváme vodu podle potřeby. Z těsta rukama zpracujeme v kouli, kterou zabalíme do potravinářské folie a uložíme na 30 minut do lednice.

  2. Oloupanou šalotku zpěníme na olivovém oleji, trošku osolíme a přidáme feferonku. Do základu přidáme mleté maso, trochu vidličkou protlačíme. Posypeme papričkou. Jakmile maso začne chytat barvu, podlijeme sklenkou vína a dusíme. Jakmile se víno zcela odpaří, podlijeme vodou promíchanou s maizenou a rajským protlakem. Vše dusíme, dokud směs nebude hustá a maso měkké. Nakonec dochutíme solí a odstavíme.

  3. Z těsta vytvoříme 10 kousků, které vyválíme na velmi jemné plátky. Do plátků zabalíme hovězím směs a dobře zabalíme. Válečky skládáme na plech vyložený pečícím papírem a potíráme olejem. Plněné hovězí válečky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut dozlatova. Upečené hovězí válečky necháme alespoň 5 minut vychladnout.

  4. Plněné hovězí válečky můžeme podávat se salátem a hranolky jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!