Plněné celery recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
20 g strouhanka
1 ks paprika
1 dl mléko
50 g cibule
6 ks celer
pažitka
vývar z masoxu
40 dkg kabanos

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátý olej a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibulku. Když máme cibulku sklovatou, přidáme papriku a nakonec kostičky kabanosu. Vše krátce orestujeme.

  2. Z celerů si odkrojíme "klobouček" a vydlabeme dužninu. Vydlabanou dužninu spolu s kabanosem umeleme, přidáme vejce, mléko, strouhanku, sůl a pažitku. Vše důkladně promícháme.

  3. Vzniklou směsí naplníme vydlabané celery. Naplněné celery přikryjeme odkrojenými kloboučky, urovnáme do gratinky, podlijeme vývarem a pečeme dozlatova.

  4. Foto: www.profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!