Sendvič s hovězím masem a modrým sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
1 špetka sůl
hořčice
olivový olej
400 g polohrubá mouka
citronová šťáva
200 ml vlažná voda
hovězí maso
1 lžička sušené droždí
mletý černý pepř
cherry rajčata
balsamicový ocet
rucola
baby špenát

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme polohrubou mouku, droždí, cukr, špetku soli a promícháme. Zalijeme vodou, vypracujeme těsto a navrch posypeme trochou mouky. Přikryjeme utěrkou a necháme 1 - 1, 5 hodiny kynout, než těsto zdvojnásobí svůj objem

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme z nich placky. Ty položíme na grilovací kámen a opečeme z obou stran

  3. Mezitím si připravíme francouzský dresing: v misce smícháme hořčici, balsamicový ocet, citronovou šťávu, olej a pepř a necháme chvíli odstát

  4. Tenké plátky masa opepříme a osolíme z obou stran a jen na pár sekund vložíme na gril

  5. Opečené maso sundáme na talíř, necháme chvíli odpočinout a pak nakrájíme na plátky

  6. V salátové míse smícháme rucolu, špenátové listy a cherry rajčátka a zalijeme dresingem

  7. Hotovou placku pokapeme olivovým olejem, nandáme na ni salát, pak nakrájený sýr a maso a přiklopíme další plackou

  8. Hotový sendvič rozčtvrtíme, navrch potřeme ještě trochou modrého sýra a dáme na chvíli zapéct na gril. Nandáme na talíř, pokapeme znovu olivovým olejem, posypeme trochou soli a podáváme

  9. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!