Plněné bagety na grilu recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 balíčky mozzarella
3 lžíce olivový olej
1 hrst čerstvá bazalka
mletý černý pepř
50 g sýr ementálského typu
4 ks malá bageta

Postup přípravy receptu

  1. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku omyjeme a nasekáme nadrobno. Do baget nakrojíme hlubší zářezy asi 1 cm široké. Krájíme opatrně, abychom bagety nepřekrojili. Oloupaný česnek prolisujeme a utřeme s usekanou bazalkou, olejem, solí a pepřem. Nakonec do směsi vmícháme nastrouhaný sýr

  2. Zářezy v bagetách hustě potřeme bylinkovo-sýrovou směsí a vyplníme na plátky nakrájenou mozzarellou. Naplněné bagety jednotlivě uzavřeme do olejem potřeného grilovacího alobalu a na středně roztopeném ohni opékáme za občasného obracení asi 8 minut

  3. Plněné zapečené bagety podáváme teplé jako přílohu ke grilovaným masům a zelenině. Výborně však chutnají i zastudena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!