Plněná vepřová panenka nivou a baby špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g vepřová panenka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
grilovací koření
náplň
12 dkg niva
120 g mražený listový špenát

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku rozklepeme, osolíme a okořeníme. Nahoru uložíme osušené špenátové listy a nastrouhanou nivu, zabalíme, svážeme nebo sepneme jehlami (nebo párátky).

  2. Na pánvi plněnou vepřovou panenku zprudka osmažíme ze všech stran tak, aby se maso zatáhlo. Vepřovou panenku pak dopékáme v troubě na 200 °C nebo pod grilem zhruba 10 - 15 minut.

  3. Plněnou vepřovou panenku nivou a baby špenátem můžeme podávat s vařeným bramborem, hranolky nebo s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!