Plněná telecí hruď recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
3 ks vejce
- - petrželka
1 dl mléko
- - tuk
- - vegeta
- - pepř mletý
5 ks housky
- - vývar masový
100 g játra kuřecí
1 kg hruď telecí

Postup přípravy receptu

  1. Hruď omyjeme, odblaníme, osušíme utěrkou a rozřízneme ostrým nožem tak, aby vznikl váček, který naplníme připravenou náplní. Tu si připravíme takto: nakrájíme housky, zalijeme horkým mlékem a rozetřeme. Přidáme vejce, sůl, pepř, petrželku, kuřecí játra nasekaná na malé kousky, vegetu a důkladně promícháme. Naplníme do kapsy, uzavřeme párátky nebo sešijeme nití, osolíme, usmažíme na rozehřátém tuku, podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!