Plněná králičí roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
50 g máslo
petrželka
tymián
3 ks rohlík
pepř
hladká mouka
100 g tvrdý sýr
200 g vepřový bůček
100 g sterilovaný hrášek
600 g králičí maso
200 g přední hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Z vykoštěného králičího masa připravíme plát. Zbytky masa semeleme s vepřovým bůčkem a hovězím masem. Mleté maso osolíme, opepříme. Dále přidáme špetku tymiánu a do směsi vmícháme namočené a vymačkané rohlíky, na kostičky nakrájený sýr, hrášek, drobně nasekanou petrželku, vejce a hladkou mouku.

  2. Opatrně promícháme a směs naneseme na mírně naklepaný a osolený plát masa. Srolujeme a převážeme nití nebo provázkem. Vložíme na pekáč, mírně podlijeme a poklademe plátky másla.

  3. Roládu pečeme v předehřáté troubě a během pečení maso poléváme vlastní šťávou. Podle potřeby podléváme vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!