Plněná králičí roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 50 g máslo petrželka tymián 3 ks rohlík pepř hladká mouka 100 g tvrdý sýr 200 g vepřový bůček 100 g sterilovaný hrášek 600 g králičí maso 200 g přední hovězí maso
Postup Plněná králičí roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Z vykoštěného králičího masa připravíme plát. Zbytky masa semeleme s vepřovým bůčkem a hovězím masem. Mleté maso osolíme, opepříme. Dále přidáme špetku tymiánu a do směsi vmícháme namočené a vymačkané rohlíky, na kostičky nakrájený sýr, hrášek, drobně nasekanou petrželku, vejce a hladkou mouku.
Opatrně promícháme a směs naneseme na mírně naklepaný a osolený plát masa. Srolujeme a převážeme nití nebo provázkem. Vložíme na pekáč, mírně podlijeme a poklademe plátky másla.
Roládu pečeme v předehřáté troubě a během pečení maso poléváme vlastní šťávou. Podle potřeby podléváme vodou.