Plněná kapsa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g slanina sůl plnotučná hořčice 3 ks smetana ke šlehání provensálské koření 500 g mleté maso 1 kg vepřové kotlety 200 g plátkový sýr 250 g měkký salám česneková pasta 2 ks sýrová omáčka
Postup Plněná kapsa recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso ochutíme česnekovou pastou a provensálskými bylinkami.
Vepřové maso nakrájíme, naklepeme. Naklepané potíráme hořčicí, poté dáme slaninu, mleté maso, sýr, salám a pak přeložíme a položíme na plech.
Takto udělané kapsy z vrchu osolíme a posypeme bylinkami a dáme péct. Asi po 1/2 - 3/4 hodině polijeme ve smetaně rozšlehanou sýrovou omáčkou. Plněné kapsy pečeme ještě asi půl hodiny dozlatova.
Plněné kapsy podáváme s hranolky a zeleninou nebo jinou přílohou podle chuti. Můžeme je podávat studené i teplé.