Plněná kapsa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g slanina
sůl
plnotučná hořčice
3 ks smetana ke šlehání
provensálské koření
500 g mleté maso
1 kg vepřové kotlety
200 g plátkový sýr
250 g měkký salám
česneková pasta
2 ks sýrová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso ochutíme česnekovou pastou a provensálskými bylinkami.

  2. Vepřové maso nakrájíme, naklepeme. Naklepané potíráme hořčicí, poté dáme slaninu, mleté maso, sýr, salám a pak přeložíme a položíme na plech.

  3. Takto udělané kapsy z vrchu osolíme a posypeme bylinkami a dáme péct. Asi po 1/2 - 3/4 hodině polijeme ve smetaně rozšlehanou sýrovou omáčkou. Plněné kapsy pečeme ještě asi půl hodiny dozlatova.

  4. Plněné kapsy podáváme s hranolky a zeleninou nebo jinou přílohou podle chuti. Můžeme je podávat studené i teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!