Placky z bramborové kaše a strouhaného sýra recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
100 g gouda
500 g bramborová kaše
čerstvě mletý černý pepř
4 ks jarní cibulka s natí
hladká mouka na zahuštění
slunečnicový olej na smažení
100 g tvrdý uzený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Pokud nemáme doma hotovou bramborovou kaši, připravíme si ji podle našich zvyklostí a necháme kaši úplně vychladnout. Zatím pokrájíme očištěnou jarní cibulku i s natí na kolečka a nastrouháme oba tvrdé sýry na struhadle na jemno

  2. Vychladlou bramborovou kaši osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým kořením, přidáme vejce, nastrouhaný sýr a pokrájenou jarní cibulku, dobře promícháme a zahustíme podle potřeby moukou

  3. Ze směsi polévkovou lžící v horkém oleji vytvarujeme placky, které opečeme z obou stran do křupava a pěkné zlato-hnědé barvy. Hotové placky dáme odsát od přebytečného tuku na papírovou kuchyňskou utěrku

  4. Placky z bramborové kaše a strouhaného sýra podáváme horké jako přílohu k různě upraveným masům anebo zeleninovým omáčkám. Pokud placky podáváme jako samostatné jídlo, tak placky servírujeme s dipem ze kysané smetany a česneku a placky na talíři ještě posypeme pokrájenou zelenou natí jarní cibulky

  5. Jde o velmi jednoduché, rychlé a laciné jídlo výborné chuti, ve kterém můžeme využít zbytek bramborové kaše a různých sýrů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!