Pizza z remosky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky cukr
1 lžíce olej
1 špetka sůl
100 g šunka
3 - 4 ks rajčata
200 g mozzarella
150 g hladká mouka
1 lžíce zakysaná smetana
1/2 kelímku zakysaná smetana
2 lžíce sladký kečup
1 lžička bazalkové pesto
1/4 kostky čerstvé droždí
100 ml jemně perlivá voda

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme kynuté těsto. Do vlažné jemně perlivé vody rozdrobíme droždí, které promícháme a necháme rozpustit. Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, cukr, olej a lžíci zakysané smetany, přilijeme minerálku s rozpuštěným droždím a vše řádně prohněteme v hladké těsto. Dobře propracované těsto v míse zakryjeme potravinovou folií a necháme v lednici alespoň 12 hodin kynout

  2. Připravíme si směs na potření těsta. V misce promícháme zakysanou smetanu s bazalkovým pestem a sladkým kečupem. Očištěná rajčata nakrájíme na plátky a okapanou mozzarellu nakrájíme na malé kousky

  3. Vykynuté těsto, pomocí rukou namočených ve studené vodě, rozprostřeme v tenké vrstvě na dno remosky. Pak těsto potřeme směsí smetany, kečupu a pesta, poklademe šunkou, rajčaty, mozzarelou a pečeme v remosce asi 30 minut

  4. Pizzu z remosky podáváme teplou jako hlavní chod se zeleninovým salátem, ale je dobrá i jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!