Pizza z remosky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 lžičky cukr 1 lžíce olej 1 špetka sůl 100 g šunka 3 - 4 ks rajčata 200 g mozzarella 150 g hladká mouka 1 lžíce zakysaná smetana 1/2 kelímku zakysaná smetana 2 lžíce sladký kečup 1 lžička bazalkové pesto 1/4 kostky čerstvé droždí 100 ml jemně perlivá voda
Postup Pizza z remosky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme kynuté těsto. Do vlažné jemně perlivé vody rozdrobíme droždí, které promícháme a necháme rozpustit. Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, cukr, olej a lžíci zakysané smetany, přilijeme minerálku s rozpuštěným droždím a vše řádně prohněteme v hladké těsto. Dobře propracované těsto v míse zakryjeme potravinovou folií a necháme v lednici alespoň 12 hodin kynout
Připravíme si směs na potření těsta. V misce promícháme zakysanou smetanu s bazalkovým pestem a sladkým kečupem. Očištěná rajčata nakrájíme na plátky a okapanou mozzarellu nakrájíme na malé kousky
Vykynuté těsto, pomocí rukou namočených ve studené vodě, rozprostřeme v tenké vrstvě na dno remosky. Pak těsto potřeme směsí smetany, kečupu a pesta, poklademe šunkou, rajčaty, mozzarelou a pečeme v remosce asi 30 minut
Pizzu z remosky podáváme teplou jako hlavní chod se zeleninovým salátem, ale je dobrá i jen tak na chuť.