Houbové rizoto s petrželkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 lžíce petrželka
1 ks cibule
400 g houby
parmazán
1 l zeleninový vývar
mletý černý pepř
320 g rýže na rizoto

Postup přípravy receptu

  1. Hříbky a žampiony očistíme navlhčeným hadříkem, část hub nakrájíme nadrobno a část na slabé plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme nadrobno

  2. V hrnci rozpustíme máslo a osmažíme cibuli. Přidáme houby s petrželkou, sůl s pepřem a asi po 5 minutách vsypeme rýži. Podlijeme naběračkou vývaru, rýži mícháme a postupně přidáváme po naběračce vývar. Vaříme do změknutí rýže. Hotové rizoto promícháme podle chuti s nastrouhaným parmazánem

  3. Houbové rizoto s petrželkou podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!