Vaječina se salámem a hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks cibule
4 lžíce sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
10 dkg zauzený salám
2 lžíce sterilovaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Zauzený salám nakrájíme na kostičky. Hrášek a kapii scedíme, zeleninu necháme okapat. Kapii rozkrájíme na kousíčky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Na pánvi necháme rozpustit kousek másla a na rozpuštěné máslo vhodíme cibulku. Orestujeme a přidáme salám. Opět necháme krátce opéct za občasného promíchání. Poté vlijeme vejce rozšlehaná se solí a pepřem. Vsypeme hrášek, kapii a mícháme, až nám vejce začnou tuhnout. Podle chuti můžeme přidat ještě jiné koření a bylinky

  3. Vaječinu se salámem a hráškem podáváme jako hlavní chod, ke kterému přikusujeme čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!