Pivní těstíčko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžička cukr krupice
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek světlé pivo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme. Potom do ušlehaných bílků opatrně vmícháme mouku, pivo, cukr, mletý černý pepř a sůl. Vše promícháme v hladké těstíčko, které dáme na chvíli odležet do lednice.

  2. Poté v těstíčku namáčíme maso a vkládáme obalené maso do rozpáleného oleje.

  3. Pivní těstíčko se nejvíce hodí k obalování kuřecího masa nebo ryb, ale můžeme ho použít na obalení i jiného masa či jiných surovin podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!