Pivní steak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olivový olej
2 dl stolní olej
120 ml pivo 10°
400 g hovězí svíčková nebo roštěná
podle chuti
sůl
steakové koření KATANI
příloha
3 lžíce máslo
400 g brambory
150 g kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a předvaříme.

  2. Hovězí silnější plátky roštěné či pravé svíčkové naložíme v oleji okořeněné steakovým kořením na 24 hodin.

  3. Na másle orestujeme sladkou kondenzovanou kukuřici a po asi 5 minutách lehce osolíme.

  4. Na pánev nalijeme asi 4 polévkové lžíce olivového oleje. Rozpálíme a vložíme naložené plátky masa a opékáme po obou stranách po 3 minutách. Po té přilijeme asi ke dvěma steakům 1,2 dl piva a maso po obou stranách po dvou minutách dopékáme.

  5. Poté maso vyjmeme a na rozpálenou pánev do směsi olivového oleje a piva vložíme na plátky nakrájené předvařené brambory, které opékáme do lehce zlatova.

  6. Pivní steak podáváme s restovanou kukuřicí a opékaným bramborem přelité vypečeným pivním výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!