Pivní roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kostky cukr
100 g máslo
2 ks cibule
0.5 lžičky tymián
3-4 ks bobkový list
750 g hovězí roštěnka
1 láhev světlé pivo
1 lžíce dijonská hořčice
podle potřeby
sůl
polohrubá mouka
na ozdobu
1 ks cibule
tuk na smažení
podle chuti
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a posolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme jak je libo.

  2. Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme. Pak přidáme pepř, cukr, bobkový list, tymián (já ho zavážu do gázy) a lžíci ostřejší hořčice. Vše zaprášíme moukou, zalijeme pivem a dusíme pod pokličkou doměkka. Z omáčky potom vyndáme bobkové listy a tymián, podle chuti přidáme vegetu.

  3. Pivní roštěnky podáváme s knedlíkem, rýží nebo brambory - jednoduše podle chuti.

  4. Na talíři posypeme pivní roštěnky osmaženými kroužky cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!