Pivní roštěnky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 kostky cukr 100 g máslo 2 ks cibule 0.5 lžičky tymián 3-4 ks bobkový list 750 g hovězí roštěnka 1 láhev světlé pivo 1 lžíce dijonská hořčice podle potřeby sůl polohrubá mouka na ozdobu 1 ks cibule tuk na smažení podle chuti vegeta mletý černý pepř
Postup Pivní roštěnky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a posolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme jak je libo.
Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme. Pak přidáme pepř, cukr, bobkový list, tymián (já ho zavážu do gázy) a lžíci ostřejší hořčice. Vše zaprášíme moukou, zalijeme pivem a dusíme pod pokličkou doměkka. Z omáčky potom vyndáme bobkové listy a tymián, podle chuti přidáme vegetu.
Pivní roštěnky podáváme s knedlíkem, rýží nebo brambory - jednoduše podle chuti.
Na talíři posypeme pivní roštěnky osmaženými kroužky cibule.