Pivní rarášci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
3 lžíce solamyl
3 lžíce hořčice
1 dl pivo
500 g kuřecí prsa
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky nebo větší nudličky.

  2. Do misky rozklepneme vejce. Přilijeme pivo, sójovou omáčku a přidáme hořčici se solamylem a hladkou moukou. Z hmoty vymícháme hladké těstíčko.

  3. Do připraveného těstíčka naložíme kuřecí rarášky a necháme je 48 hodin uležet.

  4. Uleželé pivní rarášky smažíme v rozpálené pánvi na oleji. Maso je krásně měkké.

  5. Pivní rarášky podáváme s hranolky a zeleninovou přílohou. Maso může být i králičí. Dělala jsem rarášky z vepřové malé svíčky a velice jsem uspěla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!