Pivní polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks žloutek
0.5 ks citron
0.5 lžičky mletá skořice
100 g zakysaná smetana
mletý bílý pepř
1 láhev 7 - 10% světlého piva
70-100 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve odebereme stranou zhruba 4 lžíce piva. Zbylé pivo nalejeme spolu s cukrem do hrnce a za stálého míchání uvedeme do varu. Jakmile je cukr rozpuštěný, zmírníme plamen.

  2. Z citronu vymačkáme šťávu. Spolu s odloženým pivem ji vmícháme do smetany. Žloutky rozšleháme a po částech do nich přidáme smetanu. Vše dobře rozšleháme a přidáme do hrnce. Dochutíme solí, pepřem a skořicí. Zahříváme při střední teplotě tak, aby polévka nepřešla varem!

  3. Pivní polévku je nejlepší podávat ihned v předehřátých miskách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!