Domácí nudle do polévky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g polohrubá mouka
1 lžíce studená voda

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme polohrubou mouku, vejce a lžíci studené vody. Přemístíme na podsypaný vál, hnětením a postupným podsypáváním vytvoříme nelepivé těsto tak, aby bylo stále pružné a nedrobilo se

  2. Těsto rozválíme na co nejtenčí plát, až poloprůsvitný. Dobrou vychytávkou je vyvalovat přes hranu válu či stolu, je to rychlejší a ulehčí to práci. Těsto na nudle poté necháme na čisté utěrce cca půl hodiny oschnout

  3. Jakmile povrch připomíná kůži, nakrájíme ho na válu na pruhy cca 3 cm široké. Pruhy poskládáme na sebe a ostrým nožem krájíme co nejtenčí nudličky

  4. Domácí nudle necháme na utěrce schnout. Můžeme je rovnou použít do polévky, nebo je necháme proschnout úplně a uskladníme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!