Piškotový smetanový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks šlehačka
1 plechovka ovoce
3 kelímky kysaná smetana
3 balíčky vanilkový cukr
2 balíčky dětské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu vyložíme alobalem. Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem.

  2. Připravenou dortovou formu vyložíme vrstvou piškotů. Na ni vylijeme část ochucené kysané smetany. Na vrstvu smetany opět rozložíme piškoty a přelijeme částí smetany. Celý postup opakujeme do vyčerpání ingrediencí.

  3. Poslední vrstvu dortu ozdobíme okapaným kompotovaným nebo čerstvým ovocem. Takto připravený dort vložíme do lednice, kde jej necháme 2 hodiny ztuhnout.

  4. Ztuhlý dort nakrájíme a ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!