Smažený kapr recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vejce
strouhanka
sádlo
hladká mouka
citronová šťáva
rostlinný olej
mletý černý pepř
filety kapra

Postup přípravy receptu

  1. Filety kapra nakrájíme na jednotlivé porce, z obou stran osolíme a opepříme bílým pepřem. Filety bohatě zakápneme citronovou šťávou, přikryjeme fólií a dáme do lednice odležet

  2. Až přijde čas, filety obalíme v klasickém trojobalu – v hladké mouce ochucené solí, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Nikdy nedávejte obalené maso nebo rybu do lednice – strouhanka zvlhne a špatně se bude smažit

  3. V hlubší pánvi rozpálíme rostlinný olej a trošku sádla a porce kapra prostě a jednoduše osmažíme dozlatova. Olej pravidelně cedíme, aby v něm nezůstávaly kousky strouhanky Stačí mít vedle hrnec, kam přes sítko slijete olej a opět ho nalijete zpět do pánve, v pánvi občas zůstávají taky drobečky, tak ji vytřete papírovou utěrkou

  4. Smaženého kapra podáváme s bramborovým salátem

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!