Piškotový pes recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
8 ks vejce
2 lžíce kakao
8 lžic cukr krupice
8 lžic polohrubá mouka
krém
250 g máslo
250 ml šťáva z kompotu
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
náplň
marmeláda
ovoce
podle chuti
cukr moučka
na ozdobu
marcipán
poleva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme sníh. K bílkům můžeme přidat špetku soli, ale já to nedělám. Ke žloutkům přidáme cukr a šleháme, dokud se pořádně nespojí. Ke žloutkům postupně přidáváme vrchovaté lžíce mouky a sníh z bílků, až spotřebujeme celý sníh.

  2. Na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech nalijeme část těsta a dáme péct na 10 - 15 minut při 200 °C. Záleží na tloušťce těsta. Ke zbytku těsta přidáme kakao a popřípadě trochu prášku do pečiva. Dáme péct stejně jako první plech.

  3. Ve šťávě z kompotu rozmícháme pudink a uvaříme ho. Já používám ananas nebo mandarinky. Když krém ztuhne a vychladne, přidáme k němu máslo, vejce a cukr moučka. Cukru nepřidáme moc, ať krém není moc sladký. Vyšleháme do krému a necháme chvíli v ledničce.

  4. Těsto můžeme vyřezat do různých tvarů nebo ho nechat jak je. Světlé těsto dáme dolů, můžeme pomazat marmeládou nebo jen krémem a na to dáme ovoce podle chuti. Dáme tam dost krému, aby se přilepila vrchní část, ale ne moc, aby zbylo. Na to položíme druhý korpus a pomažeme krémem i ze stran. Navrch můžeme přidat další patro. Nebo rovnou ozdobit. Piškotový dort můžeme potáhnout marcipánem a polít polevou.

  5. Piškotového psa podáváme jako vynikající moučník k různým svátečním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!