Buchta s pudinkem cik-cak recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 ks vejce 1 l mléko 100 ml voda 1 ks čokoláda na vaření 3 lžíce cukr moučka 250 ml cukr moučka 4 - 5 lžic cukr krystal 100 ml slunečnicový olej 250 g hladká mouka 3 kelímky zakysaná smetana tuk na vymazání 1 ks kypřící prášek do pečiva mouka na vysypání 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
Postup Buchta s pudinkem cik-cak
Postup přípravy receptu
-
Plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou
Uvaříme pudink z mléka, vanilkových pudinků a cukru
Do mísy na šlehání rozklepneme vejce a s cukrem vyšleháme. Střídavě zašleháváme vodu, olej a mouku prosátou s práškem do pečiva. Vyšlehané těsto vylijeme na připravený plech a naběračkou ho cik - cak polijeme uvařeným pudinkem
Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 25 minut (podle trouby)
Než se nám pudinková buchta cik-cak upeče, tak si připravíme zakysané smetany a nastrouháme čokoládu. Upečený a ještě teplý moučník polijeme smetanou a po mírném zchladnutí posypeme strouhanou čokoládou
Po úplném zchladnutí buchtu s pudinkem cik - cak nakrájíme na kostky a podáváme třeba k odpolední kávičce.