Buchta s pudinkem cik-cak recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
5 ks vejce
1 l mléko
100 ml voda
1 ks čokoláda na vaření
3 lžíce cukr moučka
250 ml cukr moučka
4 - 5 lžic cukr krystal
100 ml slunečnicový olej
250 g hladká mouka
3 kelímky zakysaná smetana
tuk na vymazání
1 ks kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
Postup Buchta s pudinkem cik-cak
Postup přípravy receptu
-
Plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou
Uvaříme pudink z mléka, vanilkových pudinků a cukru
Do mísy na šlehání rozklepneme vejce a s cukrem vyšleháme. Střídavě zašleháváme vodu, olej a mouku prosátou s práškem do pečiva. Vyšlehané těsto vylijeme na připravený plech a naběračkou ho cik - cak polijeme uvařeným pudinkem
Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 25 minut (podle trouby)
Než se nám pudinková buchta cik-cak upeče, tak si připravíme zakysané smetany a nastrouháme čokoládu. Upečený a ještě teplý moučník polijeme smetanou a po mírném zchladnutí posypeme strouhanou čokoládou
Po úplném zchladnutí buchtu s pudinkem cik - cak nakrájíme na kostky a podáváme třeba k odpolední kávičce.